25-30 gr smør/margarin
250 gr sukker
2 egg
1 ts hjortesalt
250 gr grovhakkede mandler
200 gr tørkede tranebær
Bland smør og sukker hvitt/bløtt.
Tilsett eggene og rør godt.
Rør inn hjortesalt, mandler og tranebær.
Ha så i hvetemel, men bland inn litt og litt og bare så mye at du akkurat greier å rulle ut deigen i 2 pølser.
Legg disse på ei steikeplate med god avstand da de flyter ut til minst dobbelt bredde.
Stek på 200 grader i ca 10 minutter (til de er gyllenbrune). Da blir de seige og fine, men om du vil ha de hardere (slik biscotti egentlig skal være) så steker du dem på 160 grader i ca 30 minutter.
Skjær opp kaken mens den fortsatt er litt varm.
Mandler og tranebær kan godt sløyfes, men jeg personlig syns det er dette som er best med hele kjeksen. Opprinnelig oppskrift er med rosiner, men tranebær er litt mer syrlig og veier litt opp for alt det søte.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar