tirsdag 26. november 2013

Meksikansk kyllingsuppe


Ingredisenser (til ca 6 personer):
2-3 løk
3 fedd hvitløk 
2 ss olje
3 bokser hermetiske tomater i biter
5 dl tomatjuice (evt. 1 glass tomatpurre i vann)
10 dl varmt vann
3 biter hønsebuljong (store, ca 5dl per terning)
6 buljong terninger (små til ca 2,5 del vann per stk) 
2 ss spisskumin
2-3 ss worechestersaus
1⁄2 - 3⁄4 ts chilliepulver
1⁄2 - 3⁄4 cayannepepper
1 ferdiggrillet kylling 
1 - 2 chilliepepper

Til serveringen:
nacho chips
revet hvitost
rømme


Brun løk og hvitløk i olje i en stor gryte. Det skal mye væske i denne suppa så ta fram den største du har (10-literen). Ha i hermetiske tomater, tomatjuice og vann. Bland buljong terningen ut i vann (totalt 3 liter). Ha buljongen i gryten. Bland i krydderet. Del opp kyllingen og ha den i suppen. Hakk opp chillipepperen og ha den i gryten. La suppen koke i minst 1-2 timer. Den blir bedre jo lenger den står og er vel så god dagen etter.

Knus noen nacho chips i hver suppetallerken, dryss over revet hvitost og ha et par auser suppe over. Legg en skje med rømme i midten.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar