søndag 17. november 2013

Gnocchi

600-700 gram poteter med skall
1 egg
salt og pepper
100-120 gram hvetemel

Stikk flere hull i de uskrelte potetene med en gaffel og bak de i ovnen ved ca 225 grader i ca 45 minutter, til de blir møre. Potetene blir melete i konsistens, noe som er avgjørende for et godt resultat. Skrell potetene og ha de i en bolle. Knus potetene med en tresleiv. Avkjøl potetene litt. Rør i sammenvispet egg  forsiktig og smak til med salt og pepper. Tilsett melet, litt eller litt, til du får en jevn deig.

Del deigen i 4 like deler og trill hver del til en pølse som er omtrent like bred som fingeren din. Kutt ca 2 cm lange biter. Tørk gjerne ghnocciene en times tid på bakepapir på benken.

Kok opp lettsaltet vann, ha i gnocchiene og la de trekke. Gnocchiene er ferdig et par minutter etter at de flyter opp mot overflaten.

Serveres umiddelbart, alene sammen med høvlet parmesan og en god saus. Jeg pannestekte gnocchi'n servert sammen med bœuf bourguignon:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar