onsdag 6. november 2013

Hjemmelaget Surkål

Hjemmelaget surkål er 100 ganger bedre enn den du kjøper i butikken i folie! Tar kanskje 10-12 minutter lenger å lage, men resultatet blir meget bra!



1 stk kålhode
1 stk løk
1 ss smør
2 ts karve
1 ts malt spisskummin
1 ts salt
stk eierbær
1 ss blomsterhonning
2 ss hvitvinseddik

Fjern det ytterste laget på kålen. Skjær resten i så tynne strimler du klarer med en kniv eller bruk ostehøvel. Legg 3 lag med kål, løk,karve, kummin, knuste eierbær og salti en stor kjele.  Ha i litt vann, ca 1 dl. La det koke under lokk i 10 minutter.Rør innimellom. Smak til med hvitvinseddik og blomsterhonning. Smak deg fram med litt pepper også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar