Ingredienser:
400 g elgbiff
2 dl fløte
salt
pepper
200 gram asparges
100 gram aromasopp
4 poteter
1 liten løk
1 dasj fløte
400 g elgbiff
2 dl fløte
salt
pepper
200 gram asparges
100 gram aromasopp
4 poteter
1 liten løk
1 dasj fløte
Skjær potetene og løken i tynne skiver og sett de lagvis i en ildfast form. Krydre med salt og pepper, og hell over en dasj med fløte. Stek i ovn på ca. 200 grader til de er gylne og myke.
Kutt opp soppen og brun dem i panne.
Brekk av nedre del av aspargesene. Brun dem i panne i noen minutter til aspargesene er ”al dente” med litt tyggemotstand.
Brekk av nedre del av aspargesene. Brun dem i panne i noen minutter til aspargesene er ”al dente” med litt tyggemotstand.
Skjær biffen i medaljonger på ca. 200 gram. Tørk av kjøttet med kjøkkenpapir . Ha på salt og pepper.
Stek overflaten brun i smør i en jernkjele. Ha i fløten og la det småputre uten lokk til kjøttet er ferdig rosa-stekt.
Vend av og til. Steketid: Ca. 6-7 min.
La kjøttet hvile mens du koker inn fløten og smaker til med salt og pepper.
Fungerte perfekt med en Barbaresco.
Fungerte perfekt med en Barbaresco.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar