mandag 8. april 2013

Mandagselg og asparges


Med litt "leftovers" elgkjøtt fra helgen passet det bra med en rask variant til middag.

Ingredienser:

400 g elgbiff
2 dl fløte
salt
pepper


200 gram asparges
100 gram aromasopp

4 poteter
1 liten løk
1 dasj fløte

Skjær potetene og løken i tynne skiver og sett de lagvis i en ildfast form. Krydre med salt og pepper, og hell over en dasj med fløte. Stek i ovn på ca. 200 grader til de er gylne og myke.

Kutt opp soppen og brun dem i panne.

Brekk av nedre del av aspargesene. Brun dem i panne i noen minutter til aspargesene er ”al dente” med litt tyggemotstand.

Skjær biffen i medaljonger på ca. 200 gram. Tørk av kjøttet med kjøkkenpapir . Ha på salt og pepper.

Stek overflaten brun i smør i en jernkjele. Ha i fløten og la det småputre uten lokk til kjøttet er ferdig rosa-stekt.

Vend av og til. Steketid: Ca. 6-7 min.

La kjøttet hvile mens du koker inn fløten og smaker til med salt og pepper.

Fungerte perfekt med en Barbaresco.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar