onsdag 24. april 2013

Tomat- og spinatlasagne

Blandingen av spinat og tomat gir en frisk og smakfull rett. Har man i kylling også metter det enda mer.

Ingredienser:
* 4-500 gr spinat
* 4 ss smør
* 50 gr hvetemel
* muskattnøtt
* (hvit) pepper
* litt salt
* 1/3 boks cottage cheese
* 100 gr hvitost
* 4-6 tomater
* pastaplater
* 1/2 ts tørket oregano
* kylling (kan sløyfes)

Rens og skyll spinaten. Forvell den i en halv liter kokene vann. La den renne av i en sil og spar på kokevannet.

Skjær tomaten i tynne skiver og riv hvitosten.

Skjær kyllingen i passende biter/strimler og brun dem lett.

Smelt smør, rør i mel og spe med melk og kokevann fra spinaten til du får en passe tykk hvit saus. Smak til med muskat, salt og pepper og rør i cottage cheese, en skje om gangen.

Smør en ildfast form og legg lag et lag med plater i bunnen. Ha gjerne pastaplatene i varmt vann i forkant slik at de blir myke og dermed letter å dele og koker raskere. Fordel så halvparten av spinaten over pastaplatene, så halvparten av kyllingen og deretter et lag med tomatskiver. Dryss over oregano og revet ost, deretter et lag med hvit saus. Gjenta disse lagene og avslutt med resten av den hvite sausen.

Stek midt i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutter, til pastaplatene er kokt og lasagnen er gylden på toppen. La den gjerne stå å hvile litt før den serveres med focaccia eller annet godt brød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar