- Bruker sennepsfrø, sellerirot og pastinakk!
Ingredienser:
800 gram elgkjøtt
300 gram sjampinjonger / aromasopp
1 ts hel svart pepper
1 ts sennepsfrø
1,5 ts salt
2 ss mel
200 gram sellerirot
1 stor pastinakk
1 stor gulerot
2 ss margarin
2,5 dl buljong
2 dl fløte
1 ss rognebærgele
Tørk av elgkjøttet og skjær det i terninger med litt størrelse.
Knus pepper og sennepsfrø i en morter. Blad dette med mel og salt i en pose.
Legg elgkjøttet i posen og rist den slik at melblandingen dekker kjøttbitene.
Skyll og skrell rotfruktene og skjær dem i fine strimler.
Finn frem jerngryten og varm denne opp.
Brun kjøttet og sopp i en del av smøret.
Ta ut kjøttet og sopp av gryten og brun rotfruktene i resten av smøret.
Legg kjøtt og sopp tilbake i gryten og ha i buljongen.
Småkok under svak varme til kjøttet er mørt. Tiden varierer en del avhengig av hva slags elgkjøtt du bruker (1/2 - 1 time).
Tilsett fløte og rognebærgele. La det koke en liten stund til. Smak til med krydder.
Server med feks. potetstappe.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar