søndag 7. april 2013

Elggryte

Hva  gjør en når en har lyst på en elggryte som har annen smak enn den tradisjonelle med einerbær?
- Bruker sennepsfrø, sellerirot og pastinakk!


Ingredienser:
800 gram elgkjøtt
300 gram sjampinjonger / aromasopp
1 ts hel svart pepper
1 ts sennepsfrø
1,5 ts salt
2 ss mel

200 gram sellerirot
1 stor pastinakk
1 stor gulerot
2 ss margarin
2,5 dl buljong
2 dl fløte
1 ss rognebærgele

Tørk av elgkjøttet og skjær det i terninger med litt størrelse.

Knus pepper og sennepsfrø i en morter. Blad dette med mel og salt i en pose.

Legg elgkjøttet i posen og rist den slik at melblandingen dekker kjøttbitene.

Skyll og skrell rotfruktene og skjær dem i fine strimler.

Finn frem jerngryten og varm denne opp.

Brun kjøttet og sopp i en del av smøret.

Ta ut kjøttet og sopp av gryten og brun rotfruktene i resten av smøret.

Legg kjøtt og sopp tilbake i gryten og ha i buljongen.

Småkok under svak varme til kjøttet er mørt. Tiden varierer en del avhengig av hva slags elgkjøtt du bruker (1/2 - 1 time).

Tilsett fløte og rognebærgele. La det koke en liten stund til. Smak til med krydder.

Server med feks. potetstappe.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar