lørdag 6. april 2013

Enkel sjokoladefondant

Utfordringen med å lage sjokoladefondant er å steke dem akkurat lenge nok og så få dem ut av formene uten å ødelegge dem. Røra kan lages dagen i forveien og tar bare 10 minutter å hive sammen.

2 stk4 stk6 stk8 stk10 stk
50 gr100 gr150 gr200 gr250 grsmør
55 gr110 gr165 gr220 gr275 grkokesjokolade
12345eggeplommer
12345egg
40 gr80 gr120 gr160 gr200 grsukker
22 gr44 gr66 gr88 gr110 grhvetemel

Smelt smør i en liten kasserolle og ta den av plate.
Ha i hakket kokesjokolade og rør til sjokoladen er helt smeltet.
Ha så i eggene og rør ut disse, deretter sukkeret.
Sikt så melet og rør til alt er blandet.

Fordel røra i amerikanske muffinsformer og stek dem i ca. 7 minutter på 210 grader og varmluft. Alle ovner er litt forskjellige så her må man bare prøve seg fram.

La kakene stå litt (ca 10 minutter) slik at det får "satt seg" før du tar dem ut av formene. Riv formene forsiktig av og flytt dem over på hvert sitt fat.
Sikt litt melis over og server med vaniljeis eller en sorbet. Jeg pleier å kjøre en pose med frosne bær i foodprosessoren. Det blir nesten som sorbet, lag et lite "egg" å legg på hver tallerken.

Server straks!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar