
2 stk | 4 stk | 6 stk | 8 stk | 10 stk | |
50 gr | 100 gr | 150 gr | 200 gr | 250 gr | smør |
55 gr | 110 gr | 165 gr | 220 gr | 275 gr | kokesjokolade |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | eggeplommer |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | egg |
40 gr | 80 gr | 120 gr | 160 gr | 200 gr | sukker |
22 gr | 44 gr | 66 gr | 88 gr | 110 gr | hvetemel |
Smelt smør i en liten kasserolle og ta den av plate.
Ha i hakket kokesjokolade og rør til sjokoladen er helt smeltet.
Ha så i eggene og rør ut disse, deretter sukkeret.
Sikt så melet og rør til alt er blandet.
Fordel røra i amerikanske muffinsformer og stek dem i ca. 7 minutter på 210 grader og varmluft. Alle ovner er litt forskjellige så her må man bare prøve seg fram.
La kakene stå litt (ca 10 minutter) slik at det får "satt seg" før du tar dem ut av formene. Riv formene forsiktig av og flytt dem over på hvert sitt fat.
Sikt litt melis over og server med vaniljeis eller en sorbet. Jeg pleier å kjøre en pose med frosne bær i foodprosessoren. Det blir nesten som sorbet, lag et lite "egg" å legg på hver tallerken.
Server straks!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar